За да запре епидемијата 15 деца што се уште не се, треба да бидат вакцинирани. Дева што немаат имунитет ќе бидат првите што ќе заболат порача д-р Жарко Караџовски.

„Со вашата немарност и залуденост од светските мрежи, каде што ќе најдете секакви податоци, се доведувате во ризик да заболите ако не сте имунизирани, децата се ни криви ни должни, немојте да правите геноцид врз своите деца“ рече Караџовски според кој има нови 5 случаи на морбили а бројот пораснал на 220 заболени.

Повод за апелот е стмртта на три бебиња во последните три дена.

SHARE