Да се менува пол е подобро отколку да се биде болен?

На социјалните мрежи експресно се појавија реакции на најавата на Министерството за здравство да ги покрива трошоците за менување на полот на поединци кои тоа ќе го посакаат.

Во услови кога преку СМС пораки се собираат средства за деца и на лица на кои им е неопходна медицинска помош и од клоја им зависи животот, малку иронично изгледа „загриженоста на министерот Филипче кој, по само еден случај кој полот, донесе одлука тој „зафат“ да биде покриерн од Фондот за здравство.

Интересен е и моментот – на некој ден пред „Парадата на гордоста“ закажана за 30 јуни во Скопје.

SHARE