Дали ќе биде прогласена епидемија на мали сипаници!?

Комисијата за заразни болести утре ќе одлучува дали е неопходно да се прогласи епидемија на морбили во земјав, откако има регистрирани случаи во 20 градови а во шест веќе е прогласена. Во моментов, десетмесечно бебе е во критична состоба на апарати за дишење поради компликации од мали сипаници. Во потешка состојба се уште две деца … Continue reading Дали ќе биде прогласена епидемија на мали сипаници!?