Жестока дебата се одвиваше синоќа во „Само Вистина“ на Канал 5 помеѓу универзитетските  професори Оливер Андонов и Владимир Пивоваров.

„Владата на чело со Заев нема лимити во преговорите со Грција(…)Треба да се стремиме кон ЕУ и НАТО, но не треба да влеземе во овие организации обезличени“рече Андоновски.

„Очекувано е и кај нас и во Грција да има незадоволни(…)Во овој момент имаме храбро лидерство и храбри одлуки, кои не носат поени, но треба да се гледаат бенефитите за Република Македонија, ни треба консензус и единство“, изјави Пивоваров.

SHARE

Comments are closed.