Дали Заев сè уште го „дише овој македонски воздух“ и го „држе памет“

Во една изјава од пред неколку години кога беше дел од опозицијата премиерот Заев вели дека додека го дише овој македонски воздух и додека го држе памет, нема да го смени името.

Тој смета дека нема роден Македонец што ќе излезе пред парламентот и ќе бара промена на устав за промена на уставно име.

Откако вчера најави дека наскоро во Собранието ќе бара ратификација за договор со кој се менуваат Уставот и уставното име, се поставува прашањето дали Заев сè уште дише и го „држе памет“.

Видеото на следниот линк

 

SHARE

Comments are closed.