Дамовски: Преспанскиот договор е „хуман“ геноцид

Режисерот Борис Дамовски со свое видување на Фејсбук за договорот од Нивици за преименување на македонската држава и за сите идентитетски импликации од него за Македонците.

„Преспанскиот договор е ‘хуман’ геноцид. Ти го оставаат телото, ти го одземаат идентитетот“, констатира еден од водачите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

SHARE