Данева: „Уште едно министерство? Тажно“!

Предлогот за формирање за уште едно, 16 министерство во Владата, наиде на реакции во јавноста.

„На македонската државна управа и е потребно намалување на бројот на министерства и министри, а не создавање нови. Министерство за политички систем- предлог за шеснаесетто министерство во државава! Тажно“, напиша на Фејсбук професорката и поранешна пратеничка на СДСМ, Ана Павловска Данева.

SHARE