Делегацијата на ЕУ остро осудува каква било форма на насилство и изразува загриженост за инцидентот што се случи во затворот во Шутка. Се очекува истрага за овој инцидент и соодветни полседици по него, реагира Делегацијата на ЕУ .

„Генерално, очекуваме судските институции да ја вршат својата работа професионално и независно“, се посочува во изјавата на Делегацијата на ЕУ во земјава. 

SHARE

Оставете коментар