Демировски до СДСМ и БЕСА за личните документи: Е*ате будалите

Политикологот Орхан Демировски кој живее и работи во Лондон а има македонско државјанство е целосно збунет од новите уставни решнија кои во практика ќе бидат многу комплицирани за луѓето од мешани бракови.

“Со новите амандмани се предвидува во личните документи да биде наведена и етничката припадност на малцинските заедници во државата.

Може ли овие од Беса или СДСМ да ми објаснат што ќе пишува во пасошот и личната карта на син ми. Малку Ром, малку Турчин, малку Русин, малку Индиец, малку Азербејџанец.

Ако син ми се ожени со Албанка, што ќе им пишува на внуците у лична карта. Е*ате будалите”, вели збунетиот и вознемирен македонски политолог.

SHARE

Оставете коментар