Фотографии кои ја покажуваат скандалозната ситуација во и околу студентските домови низ Македонија, ја докажуваат негрижата не смо на „надлежните“ како што обично се вели, туку и на студентите кои таму престојуваат.

Идните „академски граѓани“ живеат буквално во депонии великодушно придонесувајќи за дополнително загадување на просторот со тоа што фрлаат ќеси, остатоци од храна, отпад на купиштата градежен материјал, кабли, штици, вреќи со шут, оставени по некое дамнешно реновирање…

Порталот Факултети.мк објави неколку фотографии од дворовите на студентските домови „Гоце Делчев“ „Пелагонија“ и „Кузман Јосифовски-Питу“.

SHARE

1 Коментар

  1. Sigurish stice letve su od studente. Kese psi pocepaju ako ne sakupish. Tako da vlast se jebe u dupe tenderi lopovi

Comments are closed.