Еден  од двата услови за успешен референдум не е исполнет, изјави синоќа претседателот на ДИК , Оливер Дерковски, по соопштувањето на прелиминарните податоци за излезноста на гласањето, која не го достигнува законски утврдениот цензус од 50 проценти.

Преку 600 илјади граѓани одговорија позитивно на референдумското прашање. Но, по гласањето на кое излезноста беше само нешто повеќе од 36 отсто.

SHARE