По изјавата на премиерот Еди Рама дека Албанија од 1 јуни ќе ги отвори границите за Албанците од соседните држави, министерот за надворешни работи Никола Димитров „разговарал со Тирана“ а кој за порталот СакамДаКажам изјави:

„Разговаравме со Тирана, во моментов работат на конкретен план во поглед на отворањето на границите и од тоа што го слушнавме, мислам дека нивниот пристап ќе биде инклузивен односно ќе се однесува на сите граѓани од регионот“.

SHARE