Димитров не ја знае иднината на Лондон, твитерџиите сурови

Ниту еден коментар со поддршка за министерот за надворешни работи Никола Димитров на пост за Брегзит.

Во постот Димитров не знае што и носи иднината на земјата која ја напушти ЕУ но ветува пријателство и напред и нагоре.

“Како што Велика Британија секогаш не поддржуваше на патот кон ЕУ и НАТО така сега е време за поддршка за нашите британски пријатели во нивното следно поглавје. Што и да донесе иднината нашето пријателство и партнерство ќе превагне. Напред и нагоре, пријатели. После се сите ние сме Европјани”, напиша Димитров на Твитер по што следуваа коментари, меѓу нив ниту еден со поддршка за министерот.

” As the UK has always supported us on our EU and NATO path, now it’s time to support our British friends in their next chapter. Whatever the future brings, our friendship and partnership will prevail. Onwards and upwards, friends!.
After all, we are all European.
#BrexitDay

Коментарите во твитот:

SHARE