Откако во неколку наврати на Твитер неговите објави беа дочекани со огромни критики со ретки изливи на поддршка претежно од странци и луѓе на кои им е шеф, министерот Никола Димитров почна да објавува ставови само на Фејсбук.

На Твитер кабинетот на Димитров не може да ги брише или да ги блокира негативните пораки додека на Фејсбук има повеќе можности да го контролира гневот на граѓаните.

За разлика од Твитер на објавата на Димитров за Викиликс на Фејсбук нема ниту еден негативен коментар што е речиси неверојатно освен ако некој ги брише дел од коментарите или дозволува коментар само од “проверени” луѓе.

Иако објавата е со статус “јавна” (public) односно може да ја види целата јавност дури и тие што не се негови пријатели, сепак на неа нема можност за коментари од сите граѓани, што според правилата што важат на социјалните мрежи е пример за слаб демократски капацитет на Димитров кој спречува јавни критики.

Друга нелогична работа што се случи со случајот “Заштитен извор” со Димитров на Викиликс е непрофесионалното однесување на провладините медиуми.

Сите тие ја игнорираа првичната објава на организацијата Викиликс на Џулијан Асанж за “заштитениот извор” на Твитер а веднаш побрзаа во ударни места да ја објават реакцијата на Димитров што е класично повторување на медиумските политики што ги користеше ВМРО-ДПМНЕ во предходната влада.

SHARE

2 Коментари

  1. Димитров е шпион и лудак, без капацитет да потпише било што, како непресметлив и од фактот дека сам признава шпионско делување дури од 2010. Оној момент кога кажа дека народот е искомплексиран и дека се срами од сопствениот народ и се ова го кажа во Собранието на РМ обраќајќи се како Министер за надворешни работи на РМ, тој момент докажа ДЕКА Е ЛУД и НЕПРЕСМЕТЛИВ, и дека не е во психичка состојба да потпише ништо што е правно обврзувачки! ПОНИШТУВАЊЕ ПРЕСПАНСКИОТ, а Димитров и Заев во лудница !
    Болест на Никола Димитров потекнува од татко му Димитар Димитров кој исто така беше тежок психијатријски болесник. Мајка на Димитров иста така беше на психијатријски пацијент. Но, најтежок психијатриски случај е секако Никола Димитров, кој болест ја добил наследно!

  2. Ќерката на Никола Димитров е психијатријски случај исто како и Никола Димитров. На студии во странство некој ќе треба да е хоспитализира во некоја европска лудница

Comments are closed.