Димитров со договорот ја побива својата магистратура

Поранешната министерка за Култура Ганка Цветанова открива дека шефот на дипломатијата кој утре треба да го потпише контраверзниот договор со Грција магистрирал на тема Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства, историјат и теоретски импликации.

Со договорот е предвидено Македонија да го избрише членот 49 од својот устав со кој се грижи за своето малцинатство во Грција што не е спротивно на конвенцијата.

“Инаку, министерот за НР Никола Димитров, со чиј потпис Македонија ќе се откаже од нејзиното малцинство, магистрираше на темата: Рамковна конвенција за заштита на национални малцинства (#FrameworkConventionfortheProtectionofNationalMinorities. https://t.co/Lzp6UcaAAi), пишува Цветанова.

SHARE

Comments are closed.