Димитров: Тие што се внатре во ЕУ не знаат колку е студено надвор

Уредникот на британскиот весник Гардијан, Патрик Винтур открива анегдота со македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

“Запрашан зошто Македонија сака да влезе во ЕУ во време кога Британија заминува Димиттов одговари: Можеби тие што се внатре заборавиле колку е студено надвор”, пишува уредникот на Гардијан.

SHARE

Comments are closed.