Директор на скопска „Дризла“ увезувал италијанско ѓубре во Бугарија

Горан Ангелов, директорот на депонијата „Дрисла“ преку негова фирма во Бугарија „Блацион“ ООД, извршил увоз на 25 контејнери опасен отпад од Италија, пишува, повикуваќи се на извори од бугарски медиуми, порталот СакамДаКажам. Бугарското Обвинителство веќе отворило истрага за незаконскиот увоз на отпадот од Италија на компанијата „Блацион“ ООД во која управител е Баже Игњатовски, кој … Continue reading Директор на скопска „Дризла“ увезувал италијанско ѓубре во Бугарија