Директорката на Детска клиника поднесе оставка

Д-р Катерина Ставриќ, директорката на Клиниката за детски болести поднесе оставка, потврди и министерот за здравство.

Оставката била поднесена за време на изборите, поради личини причини.

Министерот Венко Филипче наѝјави дека неделава ќе се сретне со неа и доколку таа остане на одлуката да се повлече од функцијата вели ќе бара нејзин наследник, но не открива кои се имињата на потенцијалните кандидати.

Ставриќ денеска не го коментираше барањето за нејзината оставка, пренесе ТВ24.

SHARE