Дмитриј Медведев ја распушти руската влада, дали Путин пак сака да биде премиер?

Рускиот премиер Дмитриј Медведев ја распушти Владата по обраќањето на претседателот Владимир Путин.„Во согласност со член 117 од рускиот устав, актуелната влада си поднесува оставка“, рече Медведев, според кој овопј чекор е поврзан со најавените измени на Уставот кој ги најави претседателот на Руската федеррација, Владимир Путин.. „Како влада на Руската Федерација, мора да му … Continue reading Дмитриј Медведев ја распушти руската влада, дали Путин пак сака да биде премиер?