До 15 часот гласале помалку од четвртина граѓани

Државната изборна комисија објави дека денеска, до 15 часот гласале 377.606 од над 1,8 милион гласачи што е 22,8 отсто од вкупно обработенитте податоци во 3.186 избирачки места (од вкупно 3.513).

Според ДИК најмал е одзивот во Босилово каде на гласање излегле  11,44 отсто од регисрираните граѓани , а најголем одзив е регистриран во општина Крушево – 28,87 проценти.

SHARE