До септември нема влез во земјите на ЕУ за македонски граѓани

Амбасадорите на земјите членки на ЕУ вчера ја поотврдија одлуката на македонските граѓани, како и на оние од земјите од Западен Балкан, да не им биде дозволен влез во земјите од Унијата до септември.

Оценката на амбасадорите е дека епидемилошката состојба во земјите од Западен Балкан е лоша, поради што, само се потврди претходната одлука јави дописникот на „Н1“ од Брисел. .

Одлуките за тоа кои земји остануваат вон ЕУ се донесуваа на секои две недели, но вчерашната е со важење од еден месец..

SHARE