До Управен суд стигнале 76 тужби од коалицијата АА/Алтернатива и од Интегра

Откако Државната изборна комисија отфрли над 2.000 приговори поднесени од политичките партии за предвремените парламентарни избори, правда од Управниот засега побарале само партијата Интегра и коалицијата на Алијанса за Албанците и Алтернатива.

Интегра има поднесено една, а АА и Алтернатива 75 тужби, кои Управниот суд треба да ги разгледа на јавна седница во рок од 60 часа од нивниот прием.

Левица и ВМРО-ДПМНЕ, исто така, најавија дека ќе поднесат тужби до Управен суд по решенијата од Државната изборна комисија за орфлање на приговорите за изборни нерегуларности.

Рокот за поднесување тужби до Управниот суд е 24 часа откако политичките партии ќе ги добијат решенијата од ДИК,

SHARE