Како одговор на паничното купување и правење залихи од страв од коронавирус, супермаркетот „ Hellerup Foodmarket“ воведе интересен трик како да ги спречи потрошувачите да купуваат санитарни средства повеќе од потребното.

Твитер акаунотот _schuermann објави дека продавницата нуди едно шише санитарно средство по цена од 4,09 американски долари, но цената на купување две шишиња одеднаш е – 95 долари.

SHARE