Ципрас за косовската војска: „долевање масло на оган“.

Грчкиот премиер Алексис Ципрас ги осуди неприфатливите активности на Приштина, даноците за производите од Србија и БиХ и обидот да се создаде армија на Косово.

Според Ципрас, тоа е „долевање масло на оган“.

Ципрас рече дека разговарал со српскиот претседател Александар Вучиќ за оваа тема и дека Приштина не придонесува за стабилноста во регионот.

„Сакам да истакнам дека овие иницијативи не придонесуваат кон стабилноста во регионот, туку предизвикуваат дестабилизација и тоа треба да го кажеме со цела сила и да ги искажеме нашиот глас“,  рече тој. е Ципрас.

SHARE