Донев: Да потпишеме дека сме Бугари е втората фаза, а третата – федерализација! (ВИДЕО)

Професорот по политички науки Јован Донев со шокантно предвидување дека по решавањето на проблемот со Бугарија следува федерализација на Македонија како трета фаза од рекомпонирањето на државата почнато со Преспанскиот договор!

„Врвот на Социјалдемократскиот сојуз го работи она за што е донесен на власт. Се затаи, му одмогна и кризата со коронавирусот, му одмогнаа и други фактори, досега ќе го завршеше тоа прашање – федерализација на Македонија. Третата фаза е тоа, втората фаза е прво да потпишеме дека сме Бугари! Да не се лажеме“, изјави некогашниот македонски амбасадор во Лондон во емисијата „Заспиј ако можеш“ на Алфа ТВ.

SHARE