До 15 часот од обработените 95, 67 проценти, гласале 30,34 проценти од гласачите во вториот круг на претседателските избори, соопшти на својата трета прес конференција Државната изборна комисија.

За споредба до 13 часот гласале 367.692 гласачи или нешто над 20 проценти.

Затоа занрдините два часа гласале над 130.000 граѓани.

Најголема излезеност  има во Македонски Брод, Крива Паланка и Демир Капија, а најмала во Желино , Боговиње и Центар Жупа.  На овие избори право на глас имаат 1.808.131 гласачи.

SHARE

2 Коментари

  1. КРАДЕЦ, Психопат и МАНИЈАК Зеав е ТЕЖОК параноик и патолошки лажго со до крај биполарно пореметена личност! ТОЈ ИМА ПОВЕКЕКРАТНА ДВОЈНА И ТРОЈНА ЛИЧНОСТ! НЕМА ЧУВСТВО ЗА ИДЕНТИТЕТ! ТОЈ Е ДИСОЦИЈАТИВНО ПОРЕМЕТЕНА ЛИЧНОСТ СО БИПОЛАРНОСТ! Биполарното растројство е психијатриска состојба дефинирана како повторувачки епизоди на значително нарушување на расположението. Овие нарушувања може да се случат во еден спектрум кој се движи од ослабувачка депресија до незауздана манија. Поединците кои страдаат од биполарно растројство вообичаено искусуваат флуидни состојби на манија, хипоманија или она што се нарекува мешана состојба поврзана со депресивни епизоди. ВО СЕКОЈ МОМЕНТ МЕНУВА МИСЛЕЊЕ И САКА ДА ИЗАЛАЖЕ И КОГА ТОА ТО ПРАВИ МАНИЈАКАЛНО УЖИВА! Така избега и од служење воен рок. Сакаше да биде прогласен за луд.
    Стево ПЕНДАРОВСКИ е тежок психијатриски случај, со манија на следење и тотална параноја! МАНИЈАК! Има илузии дека постојано е следен од странските агенти. НЕМА ПРЕТСТАВА ЗА РЕАЛНОСТ! ИМА ПАТОЛОШКИ СТРАВОВИ! Дијагноза му е параноидни шизофреничар! Народе Македонски биди луд и НЕ гласај за Стево Манијак, патолошки лажго и шизофреник !

Comments are closed.