Комисијата за хартии од вредност ќе врабти 5 административни службеници преку оглас објавен од Агенцијата за администрација во петокот, со плата од 32.000 до 62.000 денари.

Нови вработувања – 140 се најавени во Водостопанство, во Државвниот пазарен инспекторат (16), девет лица се бараат во Министерството за информатичко оптетство, четири лица бара Регулаторна комисија, Службен весник распиша оглас за вработување 6 лица, Град Скопје за 25, а Клиника за гинекологија бара вработување на 38 лица.

Дел од експертите оценуваат дека и оваа влада, како и претходната, го прекрушува договорот да нема вработувања 3 месеци пред избори и дека на овој начин всушност се прави обид да се добијат избори.

SHARE

1 Коментар

  1. Па живи луѓе ќе јаде. Од чистачка до министер се ќе бидат северџани.

Comments are closed.