Дуа Липа ја промовира Голема Албанија?!

Англиската пејачка со косовско потекло Дуа Липа на својот профил на Твитер објави карта на Голема Албанија.

„Ав – тох – тон придавка

(на жител на место) домороден наместо да потекнува од мигранти или колонисти“, твитна 24-годишната музичка ѕвезда од светски глас, чии родители во 1992 година се преселиле од Приштина во Лондон, каде што таа се родила три години подоцна.

SHARE