Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари тврди дека Албанија и Косово не се мешаат во политиката во Македонија.

„ДУИ се како мали деца. Навикнати да дојдат групи од Косово да им помогнат за гласање.

Официјална Тирана да ги поддржува е нормално. Но, не е точно дека Албанија или Косово се мешаат во македонската политика.

Ние имаме пријатели и во Косово, кои сакаат промена во албанскиот блок“, истакна Таравари во Утрински брифинг на Слободна ТВ .

SHARE