Разликата меѓу носителите на листа во петтата изборна единица, Игор Дурловски од ВМРО-ДПМНЕ и Радмила Шекеринска од СДСМ, ја сублимира поранешниот шеф на македонската дипломатија и пратеник Антонио Милошоски.

„Дурловски во Битола пред споменикот на загинатите македонски бранители Благојче Силјанов, Влатко Миленкоски и Пеце Матичевски! Шекеринска пред…“, твитна Милошоски над фотографиите на ривалите од двете најголеми партии во Македонија.

„Велат дека не ветерот, туку последниот здив на бранителите го вее знамето. Благојче Силјанов, Влатко Миленкоски и Пеце Матичевски,
нека ви е вечна славата, нека е вечна Република Македонија. #ТивкоДаНеУмираме“, порача Дурловски на Твитер.

SHARE