Оперскиот пејач Игор Дурловски со резигнирана објава на својот профил на Фејсбук за актуелниот политички миг во Македонија.

„Со крвта на претците го испишавме најсрамниот дел од нашата историја!“, напиша еден од лидерите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ и дел од 33 учесници во настаните во Собрание од 27 април 2017 година на кои им се суди за терористичко загрозување на уставниот поредок и на безбедноста.

По првичното отфрлање пред два дена, премиерот Зоран Заев денеска изрази подготвеност за вметнување на Охридски договор во преамбулата на Уставот за сметка на делот од одлуките на АСНОМ.

 

SHARE

2 Коментари

  1. Наше како народ е да излееме и се блокираме, а доколку Заев тргне со полицијата, на Иванов е да искористи АРМ и затвори целото раководство на октроирана власт и еднаш за секогаш да се искорени СДСМ!

Comments are closed.