Двајца полицајци и девет Албанци вмешани во дилање кокаин во Атина

Единаесет луѓе се вклучени во сериозен случај на трговија со дрога, главно кокаин, во кој двајца грчки полицајци играле водечка улога.

Денеска се очекуваат повеќе детали но деветмина, наводно, се веќе уапсени.

Едниот полицаец од Тесалија кој служел во Гревена, се извини за време на судењето, и беше пуштен, додека по еден Албанец, познат на властите, кој, наводно, бил и лидер на криминалната група, се уште се трага.

За време на полициската операција во куќа во северниот дел на Атика се пронајдени големи количини дрога и оружје.

Групата работела и во Трикала, каде што нејзините членови биле вмешани и во други нелегални активности.

SHARE