Дванаесет прашања и одговори од Росоклија до припадниците на МВР

Професорот на универзитетот Колумбија им испраќа 12 прашања и одговори на македонските полицајци по прекумерната употреба на сила пред Собранието

ДО МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА

Народот на улица сте вие!

Без постоење македонски национален идентитет, не може да постои македонска држава.

Оваа власт не брише од постоење!

Народот ја брани татковината.

Кого го заштитувате вие?

Народот го брани и вашето достоинство!

Чие недостоинство штитите вие?

На министрите милионери што народот и вас, ве прогласија за психотични?

Ова ќе помине, Македнија ќе опстане како што опстојувала низ историјата.

Што ќе им кажете вие на вашите деца за вашата улога?

Сте биле со народот или сте го тепале?

SHARE

Comments are closed.