Движењето #Бојкотирам повикува на протест за амнестијата и името

Шест недели откако пред Собранието организираа протест против промена на уставот движењето #Бојкотирам повторно организира народен собир на кој покрај уставното име главна тема е и законот за амнестија.

Протестот ќе се случи во сабота на 29ти декември со почеток во 14 часот, овој пат пред владата на Република Македонија.

SHARE

2 Коментари

  1. NITU EDEN NAROD NE MORA DA DOKAZHUVA SVOETO POSTOENJE ILI PRAVO NA SVOETO SAMOOPREDELUVANJE ILI SAMOODREDUVANJE,
    SEKOJ NAROD IMA POLNA PRAVNA SLOBODA PRI IZBOROT NA SVOETO IME,
    OD DRGA STRANA, DRZHAVITE NEMAAT EKSKLUZIVNI PRAVA NA IMINJA!!!!
    IDENTITETOT NE E PREDMET NA DOKAZHUVANJE!
    Istorijata ne vlijae vrz pravoto na saoopredeluvanje!

Comments are closed.