Двојазичност без македонски во Тетово

„Сред унитарна Македонија во моментов во Тетово се одвива меѓународна поетска манифестација, чиј плакат е напишан само на албански јазик и на англиски јазик.
Според чиј Устав – прашуваа професорката Елка Јачева-Улчар на Фејсбук каде објавува плакат од поетска манифестација во Тетово?
П.С. Како што може да се види од плакатот, манифестацијава е поддржана на прво место со средства од Министерството за култура на Македонија.
Мислам, аплауз!- пишува Јачева-Улчар.

SHARE