Државната делегација за одбележување на традиционалната манифестација „Македонија во чест на св. Кирил ,на 24 мај во Светата столица во Ватикан оваа година ќе ја предводи претседателот на Собранието Талат Џафери.

Џафери ќе биде придружуван од неколкумина пратеници,  генералниот секретар на Собранието, Цветанка Иванова, вицепремиерот Кочо Анѓушев, како и претставници од МНР, на министерството за култура и на Комисијата за односи со верски заедници.

SHARE