Едно соопштение на МВР, нелогичности рој

Соопштение на МВР за изречена мерка забрана за работа поради прекршени законски правила отвора низа дилеми.

Мерката е изречена во април, рокот за поправка на грешките истекува во мај а дозволата за продолжување на работата е потпишана во август.

Работело ли Автомото здружението меѓу мај и август, МВР не кажува.

SHARE