Делегатите на СДСМ на денешниот Конгрес го потврдија изборот на Стево Пендаровски за претседателските кандидат на својата партија.

Сите 712 присутни гласаа „за“ Пендаровски.

„За мене претставува огромна чест што сум поддржан од 31 партија од сите етнички заедници, но и на многу наши граѓани кои не се членови на политички партии. Посебна благодарност до оваа политичка структура и до лично до премиерот Заев кои направија политички потег без прасдан и по 5 години му овозможија  повторно да влезам во трката за претседатател откако во 2014 бевме предмет на брутален изброен инженеринг“, рече Пендаровски во обраќањето пред делегатите.

SHARE

2 Коментари

  1. Каков бе изборен инжинеринг, те тепаше Иванов 3-0 регулар! Сега ќе видиме што значи изборен инженеринг, како се гласа на 2 секунди и како се полнат кутии.

  2. Е СЕГА ЌЕ ВИДИМЕ КАКО БАБА СТОЈАНКА ОД с.СТРАЦИН, ПСАЧА ИЛИ ОД ПОДРЖИ КОЊ ЌЕ ПАЗАРУВА ВО МАРКЕТИТЕ КАКО ВЕРО, РАМСТОР ИЛИ СИТИ МОЛ. ДА ВИДИМЕ СО КАКВА СТОКА ОВОЈ ЌЕ ИЗЛЕЗЕ НА ПАЗАРОТ НА РАЗУМОТ И ПО КОЈА ЦЕНА ЌЕ ЈА ДАВА-ДАРУВА ИЛИ ПРОДАВА. ДО КОЈА ЦЕНА НА БЕРЗАТА ЌЕ СТИГНЕ НЕГОВАТА СТОКА И КОЈ ЌЕ МОЖЕ. И САКА ИЛИ МОРА ДА ЈА КУПИ-ОТКУПИ. НО ШТО ПОТОА СО ТАА СТОКА, КАКВА УПОТРЕБНА ВРЕДНОСТ ЌЕ ИМА КАКО ЗА ДОМАШНА ТАКА И ЗА НАДВОРЕШНА УПОТРЕБА!!!!!??????

Comments are closed.