Раби Седрак, бизнис аналитичар, основач на Балканска програма за интеграција и имиграција (БИИП) и претседател на Асоцијација на египетски бизнисмени во Македонија смета дека Преспански договор ќе му нанесе непоправлива штета на македонскиот народ.

„Анализата на договорот од секој аспект води до ист заклучок! Настрана недостигот на основни правила од меѓународното право за изготвување договори, тој ќе предизвика неповратна штета за македонскиот народ и за македонскиот Устав.  #Бојкотирам @bojkotiram“, напиша писателот и блогер на својот профил на „Твитер“ како реакција на твит на Џејсон Мико за штетноста на договорот Заев-Ципрас за преименување на државата во Северна Македонија и целиот пакет уставни промени поврзани со тоа.

 

SHARE

Comments are closed.