Египќаните не сакаат да бидат Роми!

Демир Далип од неформалната граѓанска иницијатива Коалиција на Египќаните реагира на најавите дека пописот на населението во 2020 година ќе се спроведе без графа за етничка и врска припадност.

„За Египќаните ваквиот попис е неприфатлив“ затоа што и во минатото некои Египќани биле принудувани да се изјаснат како Роми, за да остварат некое право, вели Далип во изјава за МКД.мк.

SHARE