Економијата го плаќа цехот на корона-кризата

Македонската економија почна да го плаќа цехот на корона-кризата, во првиот квартал од годинава бруто домашниот производ на земјава пораснал за само 0,2 отсто, што значи дека домашната економија се наоѓа, буквално, во стагнација, пишува „Фактор“..

Но, најголемиот економски пад на земјава се очекува токму за второто тримесечје, а според прогнозите, тој ќе биде меѓу 12 и 15 проценти.

Меѓутоа, бројките за тоа колку домашниот БДП ќе биде погоден од април заклучно со јуни, Државниот завод за статистика ќе ги објави после три месеци, п

SHARE