Експертите што ја бранат Северна Македонија наплатиле по 20 илјади денари за дебата

Експертите што учествуваа во фингираните јавни дебати на Владата на кој се бранеше промена на името и уставот ќе добијат хонорар за своите експликации за преспанскиот договор.

Според портпаролот на Владата Миле Бошњаковски, експертите Маргарита Николовска Цаца, Љубомир Фрчкоски, Темелко Ристовски, Светомир Шкариќ, Нано Ружин, Владо Поповски добиле по 20 илјади денари за својот труд со кој го оправдуваат името Северна Македонија и промената на уставот.

На дебатите организирани од владата не беше поканет ниту еден професор или експерт кој е воздржан или противник на промена на името и уставот.

Изјавата на портпаролот Бошњаковски на околу 20та минута од видеото

SHARE

2 Коментари

  1. Na koj javen konkurs ovie “experti” ja dobile ovaa uloga na kopy/paste debatiranja! Cenata go opredeluva kvalitetot.

Comments are closed.