Ерјавец песимист дека Македонија ќе почне преговори со ЕУ

Шефот на словенечката дипломатија Карл Ерјавец е песимист дека Македонија и Албанија ќе добијат зелено светло да започнат преговори за влез во Европската Унија.

Изјавата која Ерјавец ја дава пред денешното објавување на извештаите за проширување на ЕУ за 6 земји од Западен Балкан и Турција од страна на Европската комисија, ја пренесуваат дел од словенечките информативни агенции и медиуми.

SHARE

Comments are closed.