Еуроњуз: Македонија најзагадена во Европа!

Македонија е рангирана како најзагадената земја во Европа со загадување кое е 10 пати над дозволеното ниво, оценува Европската агенција за животна средина.

Големиот сообраќај и употребата на печки за греење предизвикуваат зголемување на опасниот воздух поради што се повеќе граѓани се обраќаат на лекар.

Владата сега презема амбициозна задача за подобрување на квалитетот на воздухот за 50% во рок од две години, пишува „Еуроњуз“.

Не е шега: Скопје сe кандидира за „Европска зелена престолнина“

SHARE