Европратеничка не ја признава Северна, за неа е само Македонија

Европратеничката и пријател на Македонија Маријана Петир не го признава новото име на земјава кое за неа е резултат на насилство на западот кон македонакиот народ.

“Јас и понатаму планирам Македонија да ја нарекувам Македонија. Преспанскиот договор претставува насилство на западната демократија над една држава и еден народ, порача на социјалните мрежи европратеничката од Хрватска во Европскиот парламент.

SHARE

Оставете коментар