Фалсификат: Мухиќ воопшто не гласал за “бесмислениот договор” за името

Независниот пратеник Ферид Мухиќ, кој е дел од парламентарното мнозинство, кој тврди дека на денот на гласањето за Договорот со Грција воопшто не бил ниту во Скопје ниту во парламентот и воопшто не гласал, иако јавноста беше информирана дека гласал “За”

Мухиќ смета дека договорот е најирационалниот и најбесмислениот договор и договор кој можеби ќе беше подобро да претпоставува да им дадевме територија или пари на Грција или да го сменевме името на државата и по цена да немало Македонија во него, но никако ваков договор со кој, според него, се брише историјата на еден народ , се бришат сите етникуми во Македонија не само Македонците туку и Албанци, Турци, Власи, Турци, Роми и фруги.

За него целта на догоцорот била менување на границите и јасно разграничување на Муслиманите и Христијаните.

Сепак Мухиќ смета дека премиерот Заев бил храбар што конечно ги дотуркал работите до овде и штом прифатил ваков договор, бил приморан на тоа.

Мухиќ смета дека за промена на име не треба граѓаните да излегуваат на референдум, бидејќи тие не можат да менуваат нешто што не го спечалиле.

Со овој договор се порекнува Македонскиот национален идентитет, изјави Мухиќ во емисијата Само вистина.
Линкот до Само вистина

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1986776988028911&id=247596241947003

SHARE

Comments are closed.