Фармацевтски техничар вработен како инспектор во МВР!?

Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ, денеска обелодени уште еден случај во, како што рече, епидемијата на непотизам.

Имено, според кои критериуми е вработен  синот на

Станува збор за синот на пратеничката на СДСМ од Радовиш, Милева Ѓорѓиева, нејзиниот син се вика Стојче Ѓорѓиев,кој бил вработен како инспектор за јавна безбедност во МВР без огласување на јавен оглас?

„Патем мора да потенцираме и да и обзнанеме на јавноста дека синот Стојче Ѓорѓиев е пријавен на оваа работна позиција со средна стручна спрема, замислете, фармацевтски техничар. Фармацевтски техничар како инспектор за јавна безбедност“, рече Арсовски, пренесува „Курир“.

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.