На над 1,5 милион корисници без нивно знаење и дозвола, „Фејсбук“ им „собрал“ адреси на електронската пошта објави Си-ен-ен.

Најголемата социјална мрежа во светот призна дека пописите на контактите од електронските пошти „ненамерно“ биле преместени на „Фејсбук“, по промена на дизајнот, кој го извршиле пред речиси две години, дека собраните ќе бидат избришани.

Од компанијата објасниле дека проблемот настанал пред три години, кога го промениле начинот на креирање корисничкиот профил на социјалната мрежа. 

SHARE

Оставете коментар