Филипче блокирал пациентка со ретка болест која чека лек за да преживее

Министерот за здравство Венко Филипче блокирал на социјалната мрежа Инстаграм пациентка од Скопје која бара помош од него во битката со опасна, ретка и тешка болест.

Политикологот Влора Речица објави дека Филипче блокирал пациентката Флора Гаши го споделила својот проблем на Инстаграм.

“По споделување на инстаграм за нејзината ситуација и фактот што не може да дојде до потребните лекови, Флора е блокирана од страна на министерот Филипче”, пишува Речица која споделува и линк со повеќе информации
за тоа со што се соочува Флора и други пациенти со цистична фиброза на овој линк:

https://novatv.mk/mlada-patsientka-vo-teshka-zdravstvena-sostojba-koj-ja-kochi-nabavkata-na-neophodniot-lek/

Младата Флора и уште две пациентки се борат со живот додека здравствените власти цели три години не можат да најдат решение за луѓето со ретката болест.

Линк до Инстаграм профилот на пациентката која преку јавноста апелира да и се помогне:

SHARE