Филипче „прогласи“ втор бран корона на есен

На есен се очекува втор бран на вирусот Ковид-19, рече министерот за здравство, Венко Филипче на денешната прес конференција, појаснувајќи дека голем број студии и искуства од други земји ги докажале таквите прогнози.

„Се подготвуваме за новиот бран на есен и ќе го дочекаме поподготвени за да го заштитиме здравјето на граѓаните“, рече Филипче.

SHARE